Mainos
Mainos

Helsingin poliisi jättimäisestä petosvyyhdistä: Rikollisten toiminta on ollut voimakkaan järjestäytynyttä

Helsingin poliisin tutkii parhaillaan poikkeuksellisen laajaa petostapausta. Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan rikollisten toiminta on ollut voimakkaan järjestäytynyttä.

MTV.fi:n Vinkkimiehet kertovat uudessa jaksossaan rahoitus- ja tilauspetoksesta, jossa muun muassa kauppaliikkeiltä, rahoitusyhtiöiltä, pikavippifirmoilta ja yksittäisiltä ihmisiltä on huijattu noin miljoona euroa. Tutkinnassa on myös identiteettivarkauksia.

Epäillyt törkeät petokset ovat tapahtuneet kesän 2014 ja alkuvuoden 2016 välisenä aikana. Poliisi on kuullut rikoksista epäiltyinä noin kahtakymmentä ihmistä. Heistä osa on ollut vangittunakin.

Epäillyt ovat 25–45-vuotiaita suomalaisia miehiä.

– Kaikki ovat suomalaisia henkilöitä, ja joiltakuilta heistä löytyy myös aiempaa rikostaustaa kyllä, Helsingin poliisin talousrikosyksikön tutkinnanjohtaja Sampsa Marttila kertoo.

Marttilan mukaan toimintaa on johdettu ammattimaisesti ja siinä on ollut piirteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

– Tekokokonaisuuteen on liittynyt useita henkilöitä, ja jokaisella heistä on ollut ketjussa oma tehtävänsä ja roolinsa. Eli kyllä tämä johdetulta ja organisoidulta toiminnalta meidän suuntaamme näyttää. Kokonaisuuteen liittyen tässä on myös useita haaroja ja omia kokonaisuuksia.

Rikoshyötynä saatu noin miljoona euroa on edelleen kateissa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme