Mainos

Helsingin poliisijohdolle ei syytteitä poliisimiesten uhkaamisesta tai työsyrjinnästä

Helsingin poliisilaitoksen johto ei saa syytteitä Aarnio-oikeudenkäynnissä kuultujen poliisitodistajien uhkaamisesta tai työsyrjinnästä.

Jutussa oli epäilty Helsingin poliisilaitoksen poliisipäällikkö Lasse Aapiota sekä apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäkeä.

Esitutkinnan perusteella ei ole näyttöä siitä, että kumpikaan olisi syyllistynyt mihinkään rikokseen.

Huumetutkinta selvästi kriisissä

Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston tiedotteen mukaa on selvää, että Helsingin huumetutkinta on ollut kriisissä muun muassa Aarnio-tutkinnan ja rekisterien käyttöön liittyvien epäselvyyksien vuoksi. Henkilöstö on voinut pahoin ja vakavien rikosten tutkinta on osin lamaantunut.

Uhkailuepäilyt liittyivät neljään henkilöstöpalaveriin, jotka Aapio piti huumeyksikössä.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, ettei Aapio ole lainkaan lausunut osaa niistä asioista, joita hänen on väitetty lausuneen. Muilta osin osa kuulijoista on kokenut lausumat painostaviksi. Osa on puolestaan kokenut, että lausumilla on ohjeistettu pysymään totuudessa, Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirasto kertoo tiedotteessaan.

Siitä, että tarkoitus olisi ollut uhata Aarnio-jutun poliisitodistajia tai edes painostaa heitä, ei löytynyt näyttöä.

Uudet tehtävänkuvat perusteltuja

Esitutkinnassa selvitettiin myös sitä, ovatko Aapio tai Koskimäki syrjineet laittomasti huumetutkinnan poliisimiehiä ja esimiehiä. Heidän asemaansa poliisissa on alennettu tai muutettu vastoin heidän tahtoaan Aarnio-jutun jälkeen.

Syyttäjän mukaan organisaatiomuutokset ovat olleet perusteltuja.

– Siltä osin kun henkilöitä on siirretty osin vastoin tahtoaankin entistä heikompiin asemiin, on työnantajalla ollut huumetutkinnan kriisitilan sekä tutkinnan toimintakyvyn palauttamisen vuoksi lain tarkoittama painava syy puuttua määräyksin työntekijöiden asemaan heikentäen yksittäisten ihmisten asemaa.

Aapio aloitti poliisipäällikkönä kesäkuussa 2014. Hän käynnisti heti perusteellisen organisaatiomuutoksen, jossa vähennettiin esimiestehtäviä sekä rakennettiin vastuusuhteita ja tutkintakokonaisuuksia uusiksi, tiedotteessa mainitaan.Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot