Mainos
Mainos

Helsingin rikollisuus kasvussa

Esimerkiksi ryöstöjen määrä on lisääntynyt, mutta vakavia kultakaupparyöstöjä ei ole ollut.

Helsingin rikostilastot ovat kääntyneet alkuvuodesta heikompaan suuntaan. Viime vuoteen verrattuna erityisesti ovat lisääntyneet ryöstöt (+20%), pahoinpitelyt (+16%) ja vahingonteot (+7%).

- Näyttää, että rikollisuus on lähtenyt nousuun, Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jari Liukku sanoo. Poliisin hälytystehtävät ovat myös lisääntyneet.

Väkivaltarikosyksikön päällikön Kari Tolvasen mukaan pahoinpitelyjen määrä selittyy pitkälti ravintolatappeluiden lisääntymisellä.

- Humalahakuinen juominen on lisääntynyt. Miehet nahistelevat ravintolaillan jälkeen keskenään.

Ryöstöjä tehtiin viime vuoden tammi-maaliskuussa 84 kappaletta ja tänä vuonna 91. Törkeiden ryöstöjen määrä nousi 14:sta 27:ään. Synkimpiä alueita ovat ydinkeskusta ja Kallio.

- Erittäin vakavia kultakaupparyöstöjä ei ole ollut. Olemme onnistuneet estämään pari ennalta, Tolvanen kertoo.

Seksuaalirikosten määrä on noussut 89:stä 181:een.

Tolvasen mukaan lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat lisääntyneet.

- Kasvu johtuu siitä, että meillä on ollut ryhmä tekemässä paljastavaa tutkintaa netissä. Vaikka luvut ovat synkkiä, niin olisin iloinen siitä, että ne eivät ole enää piilorikollisuuta.

- Puskissa vaaniva namusetä on katoavaa kansanperinnettä. Netti ja chatti ovat nykyiset toiminta-alueet, Tolvanen sanoo.

- Olemme paljastaneet myös sata tapausta, joissa nuorelta on ostettu seksipalveluita.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme