Mainos
Mainos

Helsingin yliajaja poliisille kuulusteluissa: Otin ruokailun aikana pari lasillista viiniä

Poliisi on edistynyt Helsingin keskustassa viime perjantaina tapahtuneen yliajon tutkinnassa.

– Meillä on nyt aika hyvin tiedossa miehen liikkeet kyseisenä päivänä, tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf sanoo.

Punaisella Jaguar-merkkisellä henkilöautolla ajanut 51-vuotias helsinkiläismies ajoi jalankulkijoiden yli Annankadun ja Lönnrotinkadun kulmassa kuuden jälkeen perjantai-iltana.

Yliajossa kuoli nainen ja useita muita henkilöitä loukkaantui.

Ruokaili ja otti viiniä

Tutkinnassa on selvinnyt, että mies oli lähtenyt kotoaan Roihuvuoresta perjantaina iltapäivällä yhden ja kahden välillä ja tullut käymään keskustassa.

Keskustasta mies kertoi menneensä Myllypuroon, missä hänellä piti olla tapaaminen. Toinen henkilö ei kuitenkaan tullut paikalle ja mies palasi keskustaan Pohjoisrannan kautta ja parkkeerasi autonsa Senaatintorille.

– Hän on kertonut sitten menneensä ruokailemaan ja myöntää ottaneensa ruokailun aikana pari lasillista viiniä, Kruskopf sanoo.

Miehen mahdollisesta muusta juomisesta ennen sitä poliisilla ei ole tietoa.

Ruokailun jälkeen mies otti Jaguarinsa Senaatintorilta ja lähti kaahaamaan Aleksanterinkatua pitkin kohtalokkain seurauksin.

Yliajajan veren alkoholipitoisuus ylitti rattijuopumusrajan, muttei törkeän rattijuopumuksen rajaa, joka on 1,2 promillea.

Poliisi ei vielä ole saanut veri- ja oikeuskemiallisten tutkimusten tuloksia.

Tapahtumaa tutkitaan tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi teki kotietsinnän

Poliisi on tiistain aikana tehnyt kotietsintää miehen Roihuvuoren-asuntoon.

– Etsintä tehdään muun muassa sen selvittämiseksi, onko tällaista yliajoa suunniteltu jotenkin etukäteen, Kruskopf kertoo.

Mies ajoi oman kertomuksensa ja myös todistajalausuntojen mukaan 60-80 kilometrin tuntivauhtia.

Poliisin mukaan mies on myös kertonut "sekavahkosti" oman selvityksensä siihen, miksi hän lähti kaahaamaan ja ajoi ihmisten päälle.

– En avaa kertomusta tässä vaiheessa enempää, koska yritämme sitä tutkinnalla selvittää.

Poliisi jatkaa todistajien kuulemista.

Kruskopfin mukaan miehen vangitsemisvaatimus pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti. Vangitsemiskäsittely siirtyi, koska mies on toimitettu terveysviranomaisten huostaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme