Mainos
Mainos

Helsingin yliajajan kertomus muuttui: Sanoi kuulusteluissa halunneensa tappaa ihmisen – perui myöhemmin puheitaan ja pyyteli anteeksi

Helsingin yliajosta syytetty mies kertoi ensimmäisessä poliisikuulustelussa halunneensa tappaa ihmisen. Mies on sittemmin muuttanut kertomustaan ja ihmetellyt lausuntoaan.

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään yliajoa, joka tapahtui kaupungin keskustassa 28. heinäkuuta. Yliajosta syytettynä on 52-vuotias mies, jolle syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, viidestä tapon yrityksestä sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapahtumapäivänä mies törmäsi Jaguar-merkkisellä autollaan Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä kuuteen ihmiseen. Yksi uhreista raahautui miehen auton alla yli 200 metrin matkan ja kuoli.

Onnettomuuden jälkeisenä päivänä Pasilan poliisivankilassa kuulusteltu mies kertoi poliisille, että hänen tavoitteenaan oli tappaa ainakin yksi ihminen. Miehen mukaan hänen tarkoituksenaan oli ”aloittaa sota Suomen, Ruotsin ja Venäjän kesken".

– Viro ja Norja eivät saa osallistua tähän sotaan, mies sanoi poliisin kuulustelupöytäkirjan mukaan.

"Syytin alle jääneitä ihmisiä"

Miestä kuultiin seuraavan kerran syyskuun alussa, jolloin hän hämmästeli sanomisiaan. Kertomansa mukaan hän ei ymmärtänyt itsekään, mitä oli aiemmin sanonut.

– Se keskustelu käytiin, tota, ku mä olin Pasilan putkassa, niin tota, mä olin, kärsin, mä olin, makasin, tota, kyljellää penkillä ja, tota, olin paniikkihäiriös sillon ku se tapahtu, kuulustelu käytiin, hän selitteli poliisille.

Syyttäjä Kimmo Virtanen tiedusteli mieheltä kertomuksen muuttumisesta oikeudessa tänään. Syytetty sanoi ”tunnustuksen” liittyneen siihen, kun hän sytytti Pasilan poliisivankilassa putkansa peiton palamaan.

– Koin sillä hetkellä suurta vihaa sitä kohtaan, mitä oli tapahtunut. En ymmärtänyt tilannetta ollenkaan. Syytin myös alle jääneitä ihmisiä siitä, että he olivat jääneet alleni, oikeudessa kuultu mies sanoi.

Miehen mukaan hänellä ei ollut tarkoituksena satuttaa tai tappaa ketään. Hän myös pahoitteli tapahtunutta ja sanoi olevansa syvästi pahoillaan kuolleen uhrin omaisten ja läheisten puolesta. Hän pyysi anteeksi myös muilta uhreilta.

Miehen oikeudenkäynti jatkuu ensi maanantaina.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme