Mainos
Mainos

Helsingissä jaettiin hieman toisenlaisia lahjoja joulun alla – mies pudotteli kannabista postiluukuista

Helsingin huumepoliisi kävi blogissaan läpi marraskuun huumeisiin liittyviä rikoksia. Erikoisimmasta päästä lienee ilmaisia kannabislähetyksiä jakanut mies.

Poliisi sai 23. marraskuuta ilmoituksen Mannerheimintiellä asuvalta henkilöltä, että tuntematon mies oli pudottanut kannabiksen kukintoa tämän postiluukusta.

Poliisipartio kävi paikalla selvittämässä asiaa, jolloin ilmeni myös muiden asukkaiden kohdanneen saman kohtalon.

Hetken päästä poliisi sai ilmoituksen, että samainen kannabiksen puolestapuhuja yritti jakaa marihuananäytteitä raitiovaunussa. Mies tavoitettiin Mannerheimin patsaan kohdalla hallussaan kolme täyttä lasipurkkia kannabista.

– Lääkäri oli sitä mieltä, että kyseisen kannabisvalistajan on parempi lepäillä hetken suljetummassa laitoksessa, poliisi sanailee.


Lakkamies luuli ampuneensa itseään

Marraskuun 27. päivä poliisi sai hälytyksen Kampissa sijaitsevaan ravintolaan, jossa mies oli ilmeisesti vahingossa ampunut itseään jalkaan. Tuntomerkkeihin sopiva mies tavoitettiin melko pian Rautatientorilta, missä hän myönsi hallussaan olleen aseen lauenneen vahingossa ravintolassa.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että miehellä oli ollut mukanaan pullo päihteenä käytettävää lakka-nimellä tunnettua GBL-ainetta. Pullo oli hajonnut luodin osumasta. Henkilövahingoilta oli kuitenkin säästytty, vaikka mies oli itsekin luullut kostean ja kirvelevän reitensä vuoksi saaneensa osuman.

Miehen harmiksi asunnolle tehtiin kuitenkin kotietsintä, josta poliisi takavarikoi yli 400 grammaa amfetamiinia.

 – Onnekas ampuja joutui ojasta allikkoon ja pari vuotta menee jälleen valtion leivissä, poliisi vitsailee blogissa.

”Postilähetys tuli pyytämättä ja yllättäen”

Myös postin välityksellä levitettyjä huumeita todistettiin, kun tullikoira oli ohjaajansa kanssa haistelemassa Postin lajittelukeskuksessa. Työn tuloksena 30 epäiltyä huumelähetystä toimitettiin Helsingin poliisin takavarikoitavaksi ja kirjattavaksi.

– Aika erikoista on se, että kaikille kirjeen vastaanottajille ulkomaan postilähetys on tullut pyytämättä ja yllättäen, poliisi toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme