Mainos
Mainos

Helsinki Cupin joukkotappelu: Nyt puhuu Käpylän Pallon edustaja

Käpylän Pallon toiminnanjohtajan Ilkka Rantasen mukaan Helsinki Cupin tämänpäiväisistä tapahtumista on uutisoitu virheellisesti. Hän syyttää tappelun aloittajiksi brasilialaisseuran edustajia.

Ottelussa pelannut joukkue oli Käpylän pallon pelaajien itse kokoama ja johtama joukkue, jossa ei valmentajaa ollut. Sen sijaan joukkueessa oli päivärytmistä vastaava huoltaja, joka joutui nahinaan.

Ottelua seuranneen Käpylän Pallon BMS-joukkueen joukkueenjohtaja Dan Koskisen mukaan brasilialaiset olivat häiriköineet runsaasti pelin aikana. Pelin loputtua brasilialaisten voittoon oli brasilialainen mies potkaissut Käpylän Pallon joukkueen huoltajaa polvellaan selkään.

– Siitä oli seurannut pientä kukkoilua, jossa napit olivat olleet hetken vastakkain.

Ratikkapysäkin tapahtumista hän ei tiedä, mutta vakuuttaa Käpylän Pallon joukkueen pelaajista valtaosan olleen katsomassa Käpylän Pallon toisen joukkueen peliä.

Kentän tapahtumat videoitu, esitutkinnasta tullee vaikea

Helsinki Cupin viestintäpäällikkö Heikki Möttönen pitää tapahtumia valitettavina. Kisaorganisaatio ei ota kantaa siihen, mitä kentällä tapahtui, vaan jättää asioiden selvittämisen viranomaisten tehtäväksi.

Peli on videoitu, ja nauha luovutetaan poliisille asian selvittämiseksi.

Tutkinnanjohtaja Keijo Hyvärinen Helsingin poliisista pitää tapausta ilmoituksen perusteella varsin sekavana. Fyysisistä vammoista ei kuitenkaan ole raportoitu.

– Tapaus menee aikalailla pahoinpitelyjen lievempään päähän. Tällä hetkellä näyttää sille, että on ollut enemmän ääntä kuin konkreettisia tapahtumia, hän summaa.

Esitutkinnasta ja mahdollisesta oikeuskäsittelystä voi tulla vaikea.

– Iso osa asianosaisista leviää Suomen rajojen ulkopuolelle jo lähipäivinä, ja lievän rikoksen vuosi oikeusapu ulkomailta ei ole todennäköistä, hän toteaa.

MTV Uutiset ei saanut tavoitettua brasilialaisjoukkue Ordinin edustajia. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot