Mainos
Mainos

Helsinkiläiskioskia epäillään laittomasta nuuskakaupasta

Kioskiyrittäjä saa syytteet laajasta laittomasta nuuskakaupasta. Syyttäjä epäilee, että nuuskaa myytiin Helsingissä puolella miljoonalla eurolla parin vuoden aikana.

Päätekijöiksi epäillään kioskiyrittäjää sekä nuuskan maahantuonnin järjestäjää. Heitä epäillään muun muassa törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Nuuska hankittiin laivoilta, varastoitiin yksityisasuntoon ja myytiin kioskista. Syyttäjä Jaakko Tapala kertoo, että nuuskaa tuotiin Suomeen yli 100 000 rasiaa.

Syytteen saa lisäksi joukko kioskin myyjiä, joiden epäillään tienneen nuuskakaupasta.

Osa epäillyistä on Tapalan mukaan kiistänyt ja osa myöntänyt teot.

Esitutkinnan aikana jäi kiinni myös nuuskaa kioskista ostaneita ja heitä epäillään laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Syyttäjä vaatii heille sakkoja. Sen sijaan pääepäillyille syyttäjä vaatii vankeustuomiota törkeästä veropetoksesta ja salakuljetuksesta.

Salakuljetusepäilyjen jäljille pääsi Tulli. Jutussa nostettiin syytteet tällä viikolla ja vyyhteä puidaan aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme