Mainos
Mainos

Helsinkiläismiehen epäilty valmistelurikos menossa hoviin – syytteen mukaan valmisteli vankilassa ex-naisystävän vahingoittamista

Asianomistajat ovat valittaneet hovioikeuteen heinäkuisesta käräjätuomiosta, joka vapautti helsinkiläismiehen valmistelurikossyytteestä, kerrotaan Helsingin käräjäoikeudesta STT:lle.

Käräjätuomion mukaan 45-vuotias mies yritti vankilassa ollessaan suostutella ja palkata kahta muuta ihmistä vahingoittamaan entistä naisystäväänsä ja tämän lapsia.

Oikeudessa ei kuitenkaan löytynyt pitävää näyttöä rikoksesta.

Oikeus piti uskottavana, että syytetty oli välikäsien kautta toimittanut etukäteismaksun toiselle henkilölle. Miehen kuvailema fyysinen väkivalta jäi oikeuden mukaan kuitenkin liian yleiselle ja epämääräiselle tasolle, että pystyttäisiin toteamaan tämän valmistelleen törkeää pahoinpitelyä.

Syyttäjä vaati miehelle 3,5 vuoden vankeusrangaistusta törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Valmistelusta voi tuomita vain, jos se on koskenut vähintään törkeää pahoinpitelyä.

Mies on kiistänyt syytteen. Vastavalituksen määräaika on syyskuun lopussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme