Mainos
Mainos

Helsinkiläisnuori kuoli puukkoon 12 hengen joukkotappelussa Kotkassa

Helsinkiläinen 19-vuotias mies kuoli joukkotappelun yhteydessä Kotkassa lauantaina aamuyöllä, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi. Joukkotappelu sai poliisin mukaan alkunsa Kotkan Karhuvuoressa ravintolassa.

Kaksi miesporukkaa oli ajautunut erimielisyyksiin ravintolassa, ja he olivat siirtyneet tappelemaan ravintolan edustalle, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen STT:lle. Sieltä porukat olivat siirtyneet läheisen terveysaseman pihalle jatkamaan tappelua.

Poliisi epäilee, että 35-vuotias kotkalainen mies on terveysaseman pihalla puukottanut 19-vuotiasta helsinkiläistä. 19-vuotias menehtyi tapahtumapaikalla.

– Näyttää siltä, että teräaseen isku on aiheuttanut kuoleman, Järveläinen sanoo.

Uhrin porukasta epäillään Järveläisen mukaan osallistuneen tappeluun neljä ihmistä, kun taas taposta epäillyn puolella oli arviolta kahdeksan ihmistä.

Motiivi on epäselvä

Poliisi otti taposta epäillyn kiinni lauantaina, ja lisäksi kiinni on otettu kuusi muuta miestä epäiltynä osallistumisesta tappeluun. Myöhemmin tarkentuu, epäilläänkö miehiä tai osaa heistä myös pahoinpitelyistä.

Järveläisen mukaan surmasta tiedotettiin vasta nyt esitutkinnan vuoksi.

– Meillä ei ollut keskeisiä henkilöitä hallussa, emmekä halunneet saattaa tietoon esitutkinnan yksityiskohtia median kautta, ennen kuin saatiin henkilöt kiinni, Järveläinen kertoo.

Osa tappeluun osallistuneista on vielä tavoittamatta.

Järveläisen mukaan porukat olivat tällä tietoa toisilleen tuntemattomat.

– Kaikkia henkilöitä ei ole päästy kuulemaan. Varsinainen motiivi on epäselvä.

Taposta epäiltyä tullaan Järveläisen mukaan todennäköisesti esittämään vangittavaksi tiistaina. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme