Mainos
Mainos

Helvetin enkeleiden jäsentä epäillään murhan yritykseen yllytyksestä

Poliisi epäilee liivijengi Helvetin enkeleiden Lappeenrannan-osaston jäsentä, 46-vuotiasta miestä, murhan yritykseen yllyttämisestä.

Epäilty murhan yritys tapahtui viime vuoden joulukuussa, jolloin miestä ammuttiin Imatralla hänen kotiovensa läpi. Poliisi uskoo, että epäilty ampuja eksyi jostakin syystä väärään paikkaan ja erehtyi kohteesta. Ammuttu sai lihasvamman.  

Poliisi epäilee, että tarkoituksena oli tappaa ampumalla kotiovelleen Outlaws MC -liivijengin tukijengi Fifteen MC:n jäsen. Ampumisesta epäillään 35-vuotiasta kouvolalaista miestä, joka ei ole liivijengin jäsen.  

Epäilty on myöntänyt poliisikuulusteluissa ampuneensa laukauksia käsiaseella kohti asunnon oven avannutta henkilöä.  

Poliisi kertoo, että epäillyn mukaan ampumistilanne tapahtui ilman etukäteissuunnitelmia ampumisesta. Poliisin esitutkinnassa on kuitenkin kertynyt näyttöä siitä, että 35-vuotias epäilty olisi saanut toimeksiannon rikoksen tekemiseksi.

Muistilappu, aseita ja räjähteitä

Poliisi otti Helvetin enkeleiden jäsenen kiinni lokakuussa. Poliisi myös teki kotietsinnän kiinniotetun henkilön hallinnassa oleviin tiloihin.   

Kotietsinnässä takavarikoitiin muistilappu, jossa on tiedot erään Fifteen MC:n jäsenen autosta ja kotiosoitteesta. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama henkilö, jonka poliisi uskoo olevan viime joulukuisen epäillyn murhayrityksen kohde vaan toinen Fifteen MC:n jäsen.  

Kotietsinnässä takavarikoitiin myös kaksi käsiasetta ja kolmen kilon räjähde. Räjähde- ja ampuma-aserikoksista on aloitettu erillinen esitutkinta.  

Lappeenrannan Fifteen MC:n aiemmat tilat paloivat Lappeenrannassa vuonna 2012 ja viime kesänä uusien jengitilojen naapurin ikkunoita rikottiin. Poliisi epäili ikkunoiden rikkomisenkin liittyvän järjestäytyneeseen rikollisuuteen.  

Poliisi kertoi STT:lle elokuussa, että liivijengi Outlaws MC pyrkii Suomeen Venäjän alaosaston tuella, mitä Helvetin enkelit ei hyväksy.  

Suomen ja ulkomaisten viranomaistietojen mukaan Hells Angels MC:n maailmanlaajuisena pyrkimyksenä on estää Outlaws MC:n laajentuminen uusille alueille ja lakkauttaa jo perustetut osastot.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme