Mainos
Mainos

Omainen kaahasi hälytysajossa ajaneen ambulanssin perässä Salossa – poliisi nappasi kuljettajalta kortin pois

Poliisi otti eilen vuonna 1982 syntyneeltä mieheltä ajokortin pois, koska hän ajoi kovaa ylinopeutta hälytysajossa olleen ambulanssin perässä Salossa Varsinais-Suomessa.

Poliisin mukaan ambulanssi oli viemässä kiireisenä potilasta Turun yliopistolliseen sairaalaan, ja perässä seurannutta autoa ajoi potilaan omainen.

Rikosylikonstaapeli Heikki Anttila toteaa, ettei hätä anna oikeutusta ajaa ylinopeutta hälytysajoneuvon perässä ja rikkoa liikennesääntöjä.

Anttila muistuttaa, että tällainen toiminta voi olla hyvin vaarallista, koska perässä ajava auto, jossa ei ole vilkkuja ja sireenejä voi aiheuttaa vaaratilanteita myös muille tiellä liikkuville.

Poliisin mukaan auto oli ensin seurannut ambulanssia 120 kilometrin tuntivauhdilla alueella, jossa oli 70 kilometrin nopeusrajoitus. Moottoritiellä auto oli ajanut ambulanssin perässä noin 140 kilometrin vauhdilla alueella, jossa oli tietyön vuoksi 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Omainen oli poliisin mukaan pysynyt autollaan ambulanssin kintereillä Kaarinaan saakka. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapaus sattui torstaina alkuillasta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme