Mainos
Mainos

Henkilötodistus oli tehty lasertulostimella – hovioikeus hylkäsi syytteet väärennyksestä

Rovaniemen hovioikeus teki eilen päätöksen, jonka mukaan irakilaismiestä vastaan nostetut syytteet väärennyksestä hylätään.

Miehen henkilö- ja kansalaistodistukset oli tehty tulostamalla, ei painamalla, kuten asiakirjat pitäisi tuottaa.

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei mies ollut tahallaan käyttänyt asiakirjoja harhauttavina todisteina. Mies oli hankkinut asiakirjat Irakin Kirkukissa sijaitsevasta virastosta. Johtuen alueella pitkään jatkuneesta poikkeustilasta ja huonosta turvallisuustilanteesta, ei alueella ole saatu vuosiin alkuperäisiä henkilötodistusten ja passien painettuja lomakkeita, joten niitä on kopioitu paperille.

Tämän vuoksi oikeus katsoi mahdolliseksi, että paikallinen viranomainen tilanteen vuoksi on valmistanut virallisia asiakirjoja poikkeuksellisin menetelmin ja vastoin virallisia käytäntöjä. Se on tehnyt näin kuitenkin toimivaltansa puitteissa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot