Mainos
Mainos

Hesburgerin pomoille sakkoja alaisten Facebook-viestien urkkimisesta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut sakkorangaistuksiin kaksi Hesburger-ravintolan esimiestä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

Käräjäoikeuden mukaan helsinkiläisravintolan vuoropäällikkö oli puolitoista vuotta sitten murtautunut alaisen Facebook-tilille käyttämällä tämän tunnusta ja salasanaa.

Sen jälkeen päällikkö oli toisen esimiehen kanssa lukenut työntekijän ja tämän kollegan välistä viestittelyä. Viestien lukemisen lisäksi esimiehet olivat lähettäneet viestejä myös edelleen ravintolaketjun henkilöstöpäällikön luettavaksi.

Syytetyt kiistivät syytteen käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeudessa työntekijät sanoivat, että viestit olivat luonteeltaan henkilökohtaisia. Niissä käsiteltiin muun muassa työpaikan tulehtunutta ilmapiiriä, eikä niitä ei ollut tarkoitettu kenenkään muun tietoon.

Viestien urkkimisen seurauksena toinen työntekijöistä joutui väliaikaisesti työttömäksi. Hän vaati oikeudessa entisiltä esimiehiltään tuhannen euron vahingonkorvausta. Toisen vahingonkorvausvaatimus oli 700 euroa.

Käräjäoikeus tuomitsi esimiehet maksamaan toiselle asianomistajalle korvauksia 500 ja toiselle 800 euroa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot