Mainos
Mainos

Hesperian puistoraiskauksesta neljä vuotta vankeutta – tartutti uhriin sukupuolitaudin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sajjad Hassoon Chasib Al-Saedin neljäksi vuodeksi vankeuteen Helsingin Hesperian puistossa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Al-Saedi raiskasi hänelle aikaisemmin tuntemattoman nuoren naisen noin kello neljän aikaan yöllä. Hän oli pyytänyt pikkujouluista palaavalta uhrilta aluksi tulta ja tämän lähtiessä poispäin hyökännyt naisen kimppuun takaapäin. 

Hän raahasi ja kaatoi uhrin pensaikkoon, missä oli pakottanut tämän sukupuoliyhteyteen. Uhrin henki oli salpaantunut ainakin kahteen otteeseen Al-Saedin voimakkaan otteen vuoksi. Uhri pelkäsi henkensä edestä, ja sen vuoksi muun muassa lopetti vastarinnasta teon aikana, jotta selviäisi hengissä tapahtumista.

Raiskauksen jälkeen uhri sai Al-Saedilta tämän yhteystiedot, joiden ansiosta mies saatiin nopeasti kiinni.

Al-Saedi tartutti uhriin raiskauksessa klamydian.

Kielsi kuristamisen

Al-Saedi kiisti törkeän raiskauksen, mutta myönsi syyllistyneensä raiskaukseen. Syytetty kieltää kuristaneensa uhria, mutta myöntää painaneensa kaulaliinan tämän kasvoille estääkseen tätä huutamasta. Kaulaliina oli tahattomasti valunut uhrin kaulalle.

Oikeus ei pitänyt Al-Saedin väitettä uskottavana. Uhrin kaulalla voitiin havaita hankaumajälkiä sekä ruhjeista kasvoissa ja korvassa. Valokuvasta myös selviää kaulahuivin sidotun poikkeuksellisesti solmulle. Uhrin kertomusta kuristamisesta ja käden hengityselimien päällä pitämisestä pidettiin kokonaisuudessaan uskottavana.

Al-Saedi määrättiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 14 000 euroa. Lisäksi hänelle tuli maksettavaa kivusta ja särystä 4000 euroa sekä uhrin sairaanhoitokulut, pilalle menneet vaatteet ja oikeudenkäyntikulut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme