Mainos
Mainos

Hietaniemen luulöytö varmistui ihmisen pääkalloksi – Poliisi: Kallosta pyritty selvästi eroon

Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa on varmistunut, että Helsingin Hietaniemen ranta-alueelta löytynyt pääkallo kuuluu ihmiselle.

– Iästä ja sukupuolesta ei vielä ole tietoa eikä siitä, kuinka kauan kallo on ollut meressä. Näitä nyt selvitetään seuraavaksi, tutkinnanjohtaja Kirsi Kanth sanoo.

Kanthin mukaan kallosta on selvästi pyritty eroon laittamalla se muovipussiin ja upottamalla meriveteen.

– Laskenut veden pinta on kuitenkin tuonut kallon esiin, Kanth toteaa.

Asia on Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön tutkinnassa, mutta toistaiseksi poliisi ei halua spekuloida, onko kallon omistaja joutunut henkirikoksen uhriksi.

– Tutkitaan ensin ja katsotaan sitten, mihin suuntaan tämä mahdollisesti kääntyy. Tällä hetkellä tutkimme asiaa luulöytönä.

Koiraa ulkoiluttamassa ollut pariskunta löysi pääkallon muovipussissa sunnuntaina iltapäivällä Helsingin Hietaniemen rannalta Taivallahden kohdilta. 

Kallolle tehdään nyt erilaisia jatkotutkimuksia henkilöllisyyden määrittämiseksi. Pelastuslaitos antaa virka-apua löytöpaikan tutkinnassa.

– Kallotutkimuksissa menee arviolta viikkoja, Kanth sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme