Mainos

Hilkka Ahde vaatii kymmenientuhansien korvauksia

AKT-käräjät saatiin torstaina käyntiin valmisteluistunnolla. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton entistä puheenjohtajaa Timo Rätyä syytetään työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä. Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahteeseen 2006-2012.

Salissa selvisi, että Ahde vaatii yhteensä 40000 euron korvauksia kärsimyksestään. Vaatimukset kiistettiin Rädyn puolelta, koska syytekin on kiistetty.

Syyttäjä vaatii Rädylle sakkorangaistusta.

Sen paremmin Räty tai Ahde eivät itse ole paikalla, koska kyse on vasta valmisteluistunnosta.

Syyte työturvallisuusrikoksesta

Jutun syytteet tulivat istunnossa julkisiksi.

Syyttäjän mukaan Räty ei ollut selvittänyt tai tunnistanut Ahteelle työoloista aiheutunutta kuormitusta ja tällä tavalla vaarantanut Ahteen terveyden.

- Hilkka Ahde on kokenut Timo Rädyn taholta epäasiallista kohtelua ja siitä johtuvaa haitallista kuormittumista. Epäasiallinen kohtelu on ensin ilmennyt huutamisena, epäselvänä ja epäasiallisena tehtävien antona, työnteon vaikeuttamisena muuttuen vuodesta 2009 eteenpäin totaaliseksi puhumattomuudeksi, huomiotta jättämiseksi ja kommunikoinnin täydelliseksi puuttumiseksi, syytteessä todetaan.

Syyte pahoinpitelystä

Pahoinpitelysyytteessä on kyse samasta epäasiallisesta kohtelusta.

- Ahteelle on Rädyn menettelystä aiheutunut ainakin vuodesta 2008 alkaen henkistä kuormittumista, mikä on ilmennyt henkisenä huonovointisuutena, depressiivisenä ajatuskulkuna, unettomuutena, ahdistusoireina ja psykosomaattisina oireina, stressioireina sekä muisti- ja keskittymisvaikeuksina sekä työ- ja toimintakyvyn alenemisena, syytteessä todetaan.

Räty on kiistänyt syytteet.

Jutussa ovat vastaajina myös AKT:n valtuuston puheenjohtaja Heikki Harakka ja hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala. Heidän osaltaan syytteissä on kyse siitä, etteivät he ole puuttunut tapahtumiin.

Toinen tapaus

Rätyä, Harakkaa ja Ruonalaa syytetään myös toisesta samanlaisesta tapahtumasta. Siinä kohteena on ollut niin ikään AKT:n naistyöntekijä.

- Epäasiallinen kohtelu on ilmennyt mm. huutamisena, epäselvänä ja epäasiallisena tehtävien antona, työn teon vaikeuttamisena, puhumattomuutena ja kommunikoinnin puuttumisena, syytteessä sanotaan.

Rädyn osalta teot ovat ajoittuneet välille 2004–2011. Harakan ja Ruonalan vikana syyttäjä pitää sitä, etteivät he olleet puuttuneet tilanteeseen.

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot