Mainos
Mainos

Hirveen törmää Helsingin teilläkin yhä useammin – poliisilta erityishuomio viikonlopulle

Kolarit hirvien ja peurojen kanssa ovat yleistyneet tänä vuonna pääkaupunkiseudulla Yksin Helsingissäkin on koettu useita vakavia yhteentörmäyksiä hirvieläinten kanssa.

Helsingissä hirvieläinkolareita on tänä vuonna ollut jo 16, vaikka vaarallisimmat viikot ovat vasta alkamassa. Kolme vuotta sitten hirvieläinkolareita sattui Helsingissä 12 ja toissavuonna 17.

– Kuukausi sitten alkanut hirvestyskausi, pimentyneet illat ja aamuhämärät ovat saaneet hirvet liikkeelle. Hirvikolareita pystyy usein estämään ennalta, kun hidastaa vauhtia ja ajaa valppaammin hirvivaara-alueella. Ilta- ja aamuhämärissä kannattaakin ajaa erityisen tarkkana, muistuttaa ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta.

Tänä vuonna Suomessa on hirvikolareissa kuollut jo kolme ihmistä. Pari vuotta sitten kuolonkolareita ei sattunut lainkaan. Hirvet ylittävät liikennepaikkoja yleensä maanteillä, missä myös autoilijoilla on suuremmat nopeudet. 

– Hirviä liikkuu erityisesti pääväylillä ja Keskuspuistossa. Itse olen nähnyt Konalassa enemmän peuroja kuin vuosiin.

Hirvikanta onkin ollut Suomen Riistakeskuksen mukaan maassamme kahden vuoden aikana hienoisessa kasvussa. Tulevana sunnuntaina hirvieläimet liikkuvat iltahämärässä entistä aiemmin.

– Hirvivaara-kyltti kannattaa ottaa tosissaan, hiljentää vauhtia varoitusalueella, ja tarkkailla teiden varsia valppaammin. Ensi sunnuntaina kellot siirretään taas talviaikaan ja iltahämärät tulevat aiemmin, joten myös hirvieläimet lähtevät aiemmin liikkeelle, Höök muistuttaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme