Mainos
Mainos

Hirvensalmen perhesurmasta selvinnyttä, päävammoja saanutta poikaa kuullaan lähipäivinä – ”Selvitetään mitä muistaa”

Hirvensalmella viime kuussa tapahtuneen perhesurman tutkinta edistynee taas harppauksen lähipäivinä, kun poliisi pääsee kuulemaan sairaalahoidossa olevaa 16-vuotiasta uhria.

Hirvensalmen Väisälän kylässä tapahtuneessa verityössä kuoli vakavia vammoja saanut 20-vuotias poika sekä 43-vuotias isä. Henkiin jäänyt 16-vuotias joutui sairaalahoitoon, ja on sairaalahenkilökunnan arvioiden mukaan pian valmis kuultavaksi.

– Eilen lääkärin kanssa oli puhetta, että todennäköisesti huomenna tai perjantaina käydään Kuopiossa jututtamassa, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Paukkunen MTV Uutisille.


Poikaa on lyhyesti kuultu tämän herättyä, mutta Paukkusen mukaan vasta herännyt poika ei pystynyt kertomaan paljonkaan. Poliisi toivoo tällä kertaa saavansa paremman käsityksen pojan näkemyksistä tapahtumien kulusta.

– Nyt selvitetään mitä muistaa, Paukkunen toteaa.

Poika on saanut päähän kohdistuneita vammoja, joten ei ole varmaa, kuinka hyvät muistikuvat hänellä on tapahtuneesta. Vammat ovat seuranneet astalosta, eli jostakin lyömiseen soveltuvasta välineestä.

– Jos nyt ei saada tietoa, niin odotellaan että kunto paranee, Paukkunen toteaa.

Puhuttamista odotellessa poliisille on tullut lausuntoja tapahtumapaikalta otetuista verinäytteitä. Paukkusen mukaan näytteissä ei ole tullut ilmi mitään ristiriitaisuuksia alkuperäiseen näkemykseen tapahtuneista. Verijäljet ovat olleet siellä missä pitääkin, eikä ulkopuolisia tekijöitä ole ilmennyt.

– Vahvistuu vain näkemys, että paikalla olivat vain nämä kolme henkilöä.

Poliisi tutkii tapausta tappona ja tapon yrityksenä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme