Mainos
Mainos

Hit and run -rikollisuus lisääntyy Suomessa

Niin sanottu hit and run -rikollisuus lisääntyy Suomessa. Viranomaisten mukaan ilmiötä on lisännyt jatkuvasti vilkastuva liikenne Viron ja Suomen välillä sekä Viron Schengen-jäsenyys.

Hit and run -rikollisuudella tarkoitetaan ulkomaalaisten rikollisryhmien hyvin suunniteltuja rikosiskuja Suomeen.

Esimerkiksi viime viikolla tullin haaviin jäi Helsingin Länsisatamassa kolme autoa, joissa oli Varsinais-Suomesta varastettua tavaraa ja salamatkustajia.

- Seurueessa oli kaiken kaikkiaan parisenkymmentä henkilöä, joista kuusi oli alaikäistä lasta. He olivat liikkeellä useammalla pakettiautolla. Tarkastuksessa löytyi muun muassa yhdestä autosta varsin arvokas työkone. Näytti olevan tarkoitus viedä omaisuutta pois Suomesta ja kauas rikospaikalta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veikko Koiranen Turun poliisista.

Viranomaiset ovat tiivistäneet sekä kansallista että kansainvälistä yhteistyötä sen jälkeen, kun ilmiön laajuus on paljastunut.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme