Mainos

HOK-Elannon ex-johtaja epäiltynä lahjusrikoksesta

Keskusrikospoliisi epäilee Helsingin Osuuskauppa Elannon entistä kiinteistöjohtajaa Jari Leivoa lahjusrikoksesta.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan Leivon lisäksi jutussa on epäiltynä muun muassa maarakennusliikkeen toimitusjohtaja.

Leivon lahjusrikosepäily on paljastunut Vantaan entiseen kaupunginjohtajaan Jukka Peltomäkeen kytkeytyvän esitutkintakokonaisuuden yhteydessä. Peltomäkeä ei epäillä Leivon jutussa rikoksesta.

Useita epäiltyjä

45 minuuttia -ohjelma paljasti kaksi viikkoa sitten Vantaan entiseen kaupunginjohtajaan Jukka Peltomäkeen liittyvän laajan korruptiotutkinnan.

Keskusrikospoliisin mukaan Peltomäen asuntokytköksestä alkanut esitutkinta on paisunut merkittävästi ja epäiltynä on useita eri henkilöitä useista eri rikoksista.

Yksi Peltomäen tutkinnan yhteydessä ilmitulleista rikosepäilyistä liittyy Helsingin Osuuskauppa Elannon entiseen kiinteistöjohtajaan Jari Leivoon.

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan KRP epäilee Leivoa lahjusrikoksesta. Jutussa on rikoksesta epäiltynä myös tuusulalaisen maarakennusliikkeen toimitusjohtaja. Lisäksi epäiltynä on Leivon vaimo. Hän on projektipäällikkönä yrityksessä, joka on toiminut rakennuttajakonsulttina lukuisissa HOK-Elannon rakennushankkeissa. HOK-Elannon kiinteistöpäällikkö on keskeisessä asemassa, kun rakennuttajakonsultteja valitaan.

Peltomäkeä ei epäillä tässä jutussa rikoksesta, vaan Leivon tutkinta on oma erillinen kokonaisuutensa. Rikostutkintakokonaisuuden tutkinnanjohtajana KRP:ssä toimiva Veli-Matti Räsänen ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida 45 minuuttia -ohjelman tietoja.

"Poliisille työrauha"

HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi ei sanomansa mukaan voi kommentoida Leivon tutkintaa.

– Haluamme antaa poliisille työrauhan tutkinnallisista syistä, Niemi sanoi MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle.

Yleisellä tasolla Niemi lausui asiasta.

– Kenenkään yksittäisen HOK-Elannon työntekijän intressit eivät saa olla ristiriidassa HOK-Elannon liiketoiminnan kanssa, Niemi totesi.

Leivon talokaupat aiemmin selvittelyssä

45 minuuttia ohjelma ei tavoittanut Leivoa kommentoimaan rikosepäilyjä. Leivo irtisanoutui HOK-Elannosta huhtikuussa. Aiemmin julkisuuteen ovat nousseet Leivon perheen talokaupat vuodelta 2007. Kauppoja ovat selvittäneet paitsi HOK-Elanto sisäisesti myös Vantaan poliisi. Selvitysten jälkeen Vantaan poliisi päätti, ettei kaupoissa ole syytä epäillä rikosta. KRP:n Leivo-tutkinnassa ei siis ole kyse talokaupoista vaan muista rikosepäilyistä.

KRP:n laajan korruptiovyyhdin tutkinta valmistuu vasta ensi vuonna. Peltomäkeä poliisi on kuullut epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Poliisi on selvittänyt Peltomäen toimia koko tämän virkauralta ja kerännyt pakettiautoittain asiakirja-aineistoa, jotka liittyvät Vantaan maankäyttöön, kaavoitukseen, rakennuslupiin ja tehtyihin konsultti- ja muihin sopimuksiin 2000-luvulla.

Katso Pekka Lehtisen juttu (45 minuuttia 17.10.2012)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot