Mainos
Mainos

HOK-Elannon toimitusjohtaja lahjustutkinnasta: Olemme asianomistajia

MTV Uutiset kertoi tänään laajasta lahjusvyyhdistä, jota KRP tutkii. Lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa epäiltynä on HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja ja lahjuksen antamisesta kymmeniä henkilöitä useista eri yrityksistä.

HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi kommentoi MTV Uutisille yhtiön asemaa tutkinnassa näin:

– HOK-Elantoa tai sen työntekijöitä ei epäillä mistään. Olemme jutussa asianomistajia.

Niemen mukaan muuta HOK-Elanto ei voi esitutkintalain mukaan tässä vaiheessa kommentoida.

Jutussa on epäiltyinä kymmeniä henkilöitä ja siihen kytkeytyy useita yrityksiä, jotka tukivat HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan tyttärien joukkueen esteratsastusharrastusta. KRP epäilee, että osa sponsorirahasta on ollut lahjuksia.

Poliisia on kiinnostanut lahjusvyyhden tutkinnassa se, onko tällä sponsoroinnilla ollut vaikutusta HOK-Elannon ja yritysten välisiin urakoihin ja miten tarjouskilpailut on järjestetty.

Epäiltyinä on muun muassa kolme entistä Skanskan johtajaa ja lukuisten muiden yritysten johtohenkilöitä. 

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot