Mainos
Mainos

Hollolalaisyritys sai ympäristörikoksesta yhteisösakon

Hollolalaisessa kemian yrityksessä tapahtunut ympäristörikos johtaa myös yhteisösakkoon. Kouvolan hovioikeus langetti torstaina yhtiölle 10 000 euron sakon samalla, kun se vahvisti toimitusjohtajan tuomion: 80 päivänsakkoa ympäristön turmelemisesta.

Lahden käräjäoikeus hylkäsi viime syksynä syyttäjän ja ympäristöviranomaisten vaatimuksen yhteisösakosta sillä perusteella, että se tietäisi käytännössä toista tuomiota perheyhtiön johtajalle.

Hovioikeus katsoi tapauksen täyttävän kaikki nykyiset yhteisösakon perusteet. Tuomittu oli yhtiössä keskeinen toimija, vaikka muodollisesti hän omisti siitä vain neljänneksen. Kyse ei ole pikkufirmasta, vaan 40 työntekijän yhtiöstä, jonka tulos on ollut plussalla viime vuotta lukuun ottamatta.

Oikeus arvioi yhtiön laiminlyöneen ympäristövelvoitteita pitkäaikaisesti ja laajamittaisesti, kun se varastoi vuosikausien ajan ongelmajätteitä pohjavesialueella ilman ympäristölupaa, ja tuotantotiloissakin oli ympäristöuhkia. Pulmiin puututtiin vasta tapauksen tultua ilmi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme