Mainos
Mainos

Hovioikeus alensi lasta törkeästi hyväksikäyttäneen tuomiota

Helsingin hovioikeus tuomitsi 42-vuotiaan miehen neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut viime vuoden syyskuussa miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Hovioikeus hylkäsi seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan syytteen. Tuomio aleni neljään vuoteen.

Hovioikeuden julkisen selosteen mukaan mies oli tehnyt lapselle seksuaalisia tekoja, jotka olivat vahingoittaneet hänen kehitystään. Mies oli ollut muun muassa lapsen kanssa useita kertoja sukupuoliyhteydessä. Lasta käytettiin hyväksi kolme vuoden ajan, se alkoi kun lapsi oli kuusivuotias.

Käräjäoikeus oli aiemmin katsonut, että mies asemaansa lapsen läheisenä hyväksikäyttäen taivuttanut lapsen useita kertoja sukupuoliyhteyteen ja lukuisiin lapsen seksuaalista itsemääräämisoikeuttaan olennaisesti loukkaaviin tekoihin.   

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhria suojellakseen.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot