Mainos
Mainos

Hovioikeus: Auer pysyy vankilassa

Puolisonsa murhasta elinkautiseen tuomittu Anneli Auer ei pääsee vapaaksi valmistautumaan hovioikeuden käsittelyyn. Vaasan hovioikeus on hylännyt kantelun Satakunnan käräjäoikeuden päätöksestä, jonka mukaan Auer pidetään edelleen vangittuna.

Auer vaati vapauttamista vedoten muun muassa siihen, ettei hänellä ole vankilassa mahdollisuutta tutustua kaikkeen todistusaineistoon kunnolla. Hän vetosi myös siihen, että vankeus vaarantaa hänen suhteensa lapsiinsa.

Hovioikeuden mukaan aineisto on pääosin otettu vastaan käräjäoikeuden pääkäsittelyssä, jossa Auer on saanut lausua käsityksensä. Puolustajansa avustamana hänellä on riittävä mahdollisuus perehtyä aineistoon, oikeus toteaa.

Oikeus myönsi, että vanhemman vangittuna pitäminen vaikeuttaa yhteydenpitoa lapsiin. Se ei kuitenkaan ole riittävän painava peruste vapauttamiselle.

Käräjäoikeuden mukaan Auer murhasi miehensä Ulvilassa vuonna 2006.

(MTV3 - STT)

Edelliset Auerin oikeudenkäyntiä koskevat uutiset taustasivuilla

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme