Mainos
Mainos

Hovioikeus: Heikki Lampelalle ehdollista naisystävänsä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta

Helsingin hovioikeus piti tiistaina voimassa tunnetun asianajajan Heikki Lampelan ehdollisen vankeustuomion.

Lampela oli käräjillä tuomittu 80 päivän ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Uhri oli hänen naisystävänsä.

Lampelan katsottiin muun muassa kuristaneen naisystäväänsä ja uhanneen tätä veitsellä. Pahoinpitely tapahtui toukokuussa 2015 asianajajan kesämökillä Espoossa.

Naisystävä ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa. Sen sijaan todisteina käytettiin hänen esitutkinnassa antamiaan lausuntoja.

Lampela sanoi tiistaina STT:lle, ettei kommentoi hovioikeuden ratkaisua millään tavalla. Hänellä on maaliskuun alkupuolelle asti aikaa hakea hovituomioon valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Toinen pahoinpitelyjuttu hovissa toukokuussa 

Tuomio voi uhata Lampelan jatkoa asianajajana. Jos asianajajana toimiva henkilö tuomitaan rikoksesta, Suomen Asianajajaliitto voi langettaa asiasta seuraamuksia. Niistä päättää liiton yhteydessä toimiva riippumaton valvontalautakunta. 

Lievimmillään seuraamus on huomautus, ankarimmillaan erottaminen liitosta. Asianajajaliitosta ei vielä voida ottaa kantaa Lampelan tapaukseen, koska asian käsittely valvontalautakunnassa jatkuu vasta, kun tuomio saa lainvoiman.

– Asianajajaliitosta erotettu ei voi hoitaa oikeudenkäyntiasioita. Sillä tavalla tämä rajoitus on merkittävä, kertoo liiton kehitys- ja viestintäpäällikkö Janne Laukkanen.

Oikeudenkäyntikielto ei kuitenkaan ole elinikäinen. Asianajajaliitosta erotettu voi saada oikeudenkäyntiavustajan luvan kolmen vuoden päästä erottamisestaan. Myös Asianajajaliiton jäsenyyttä voi hakea uudestaan aikaisintaan kolmen vuoden päästä, vaikka se onkin hyvin harvinaista.

Lampela tuomittiin myös viime vuonna sakkoihin naisystävänsä uhkaamisesta ja lievästä pahoinpitelystä. Käräjäoikeus langetti tästä 30 päiväsakkoa.

Lampela valitti tuomiosta, ja sitä on määrä käsitellä hovioikeudessa toukokuussa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot