Mainos
Mainos

Hovioikeus: "Huippuratsastajan rangaistus lasten seksuaalisesta hyväksikäytöistä oikeudenmukainen"

Helsingin hovioikeus piti voimassa huippuratsastajana tunnetun 70-vuotiaan miehen tuomion lasten seksuaalisesta hyväksikäytöistä.

Hovioikeuden mukaan tapauksessa ei ollut mitään lieventämis- tai kohtuullistamisperusteita. 

Espoon käräjäoikeus tuomitsi viime syyskuussa kenttäratsastuksen moninkertaisen Suomen mestarin Cajus Aminoffin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Kahta uhria käytettiin hyväksi vuosina 2006-2007, yksi joutui uhriksi vuonna 2013.

Aminoff oli harrastustoiminnan ohjaajana tehnyt kolmelle 14-15 -vuotiaalle asianomistajalle seksuaalisia tekoja. Kyse oli lähentelemisistä, koskettelusta ja suutelemisesta. Yhden tytön kanssa Aminoff oli sukupuoliyhteydessä useita kymmeniä kertoja.

Valitus rangaistuksesta

Aminoff valitti hoviin erityisesti rangaistuksen määräämisestä. 

- Rangaistuksen kohtuullistamis- ja lieventämisperusteita ei voitu tässä tapauksessa ottaa huomioon rangaistusta määrättäessä erityisesti rikosten laatu ja vakavuus huomioon ottaen, hovioikeus lausui.

- Käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus oli muutoinkin yleisen rangaistuskäytännön mukainen ja oikeudenmukaisessa suhteessa vastaajan syyksi luettujen rikosten vahingollisuuteen ja vaarallisuuteen, tekojen vaikuttimiin sekä rikoksista ilmeneviin muuhun tekijän syyllisyyteen.

Käräjäoikeus määräsi uhreille korvauksia kärsimyksestä ja psyykkisen tilan häiriintymisestä yhteensä 41.000 euroa. Hovioikeus ei muuttanut näitäkään. 

Juttu käsiteltiin hovioikeudessakin suljetuin ovin. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme