Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi kaikki Jippii-syytteet

Helsingin hovioikeus on hylännyt kaikki nettiyhtiö Jippiin syytteet.

Hovioikeus on näin samalla kannalla kuin käräjäoikeus viitisen vuotta sitten. Valtio määrättiin maksamaan vastaajille oikeudenkäyntikuluja vajaalla neljällä miljoonalla eurolla. Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Hovioikeus ehti jo tuomita Jippiin johtohenkilöitä pörssirikoksista tässä jutussa vuonna 2009. Juttu jouduttiin kuitenkin käsittelemään uudelleen hovioikeuden kokoonpanoon liittyneen jääviysepäilyn vuoksi.

Hovioikeuden viskaali Tiina-Liisa Autio kertoi, että keskeinen peruste syytteiden hylkäämiselle oli se, ettei näyttöä ollut syytteiden tueksi. Aution mukaan hovioikeuden uusintakäsittelyssä esitettiin yhtä laaja näyttö kuin hovioikeuden edellisessä käsittelyssä ja käräjäoikeudessa.

Kaiken kaikkiaan Jippiin tekemisiä on selvitelty yli kymmenen vuotta. Tuona aikana yhtiö on ehtinyt muuttua Saunalahdeksi, joka on sulautunut Elisaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme