Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi kansanedustajan kantelun liikenneasiassa – 18 000 euron sakot pysyivät

Helsingin hovioikeus on hylännyt kansanedustaja Eero Lehden, 72, (kok.) kantelun liikenneasiassa. Hän haki määräajan palauttamista, jotta voisi ilmoittaa tyytymättömyyttä käräjätuomioon.

Lehti oli ollut työmatkalla Yhdysvalloissa. Hän vetosi myös sakon suuruuteen ja kohtuuttomuuteen.

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi Lehden helmikuussa ylinopeuksien takia kahdesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 20 päiväsakkoon, mikä teki 18640 euroa.

Hovioikeus totesi, että Lehti ei edes väittänyt, etteikö olisi voinut käyttää sähköpostia tai asiamiestä Suomessa. Työmatkaa ei voitu pitää laillisena esteenä ilmoittaa tyytymättömyyttä.

Oikeus myös katsoi, ettei sakon suuruutta tai vireillä olevaa lain muutoshanketta voida pitää erittäin painavana syynä määräajan palauttamiselle.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot