Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi Oulun poliisien urkintasyytteet

Kollegansa kuolemaan liittyviä tietoja katselleet poliisit eivät syyllistyneet rikokseen, katsoo Rovaniemen hovioikeus. Hovioikeus on hylännyt neljän poliisin syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta ja henkilörekisteririkoksesta.

Poliisit olivat vuonna 2014 katsoneet tutkintailmoitusta, joka koski eläkkeellä olleen poliisin kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta. Oulun käräjäoikeus tuomitsi heidät sakkoihin lokakuussa 2016.

Hovioikeuden mukaan kolme poliisia avasi tutkintailmoituksen pysyäkseen selvillä oman poliisipiirin tapahtumista. Tutkintailmoitus oli lisäksi ollut työvuorossa olleiden poliisien nähtävillä aamupalaverissa.

Käräjäoikeus katsoi, ettei ilmoituksen katsominen kuulunut poliisien työtehtäviin. Hovioikeus toteaa kuitenkin, että esimiehet olivat kehottaneet poliiseja seuraamaan poliisipiirin tapahtumia laaja-alaisesti ja yli sektorirajojen.

Neljäs poliisi katsoi ilmoituksesta lesken henkilö- ja osoitetiedot surunvalittelun toimittamiseksi. Hovioikeuden mukaan kyse ei ollut työ- tai virkatehtävään liittyvästä tietojen käsittelystä, mutta teko oli kokonaisuutena arvioiden vähäinen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot