Mainos
Mainos

Sarjahukuttajaa ei päästetty vapaaksi – Hovioikeus: Vangittuna pitäminen ei kohtuutonta

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kontiolahtelaisen sarjahukuttaja Pekka Seppäsen vapaaksilaskemispyynnön. Hovioikeuden mukaan 14 vuoden 6 kuukauden vankeuteen käräjäoikeudessa tuomitun Seppäsen pitäminen vangittuna ei ole kohtuutonta.

Seppänen oli vaatinut vapauttamistaan siksi, että hän katsoo olevansa syytön. Hän on perustellut kantansa valituksessa, jonka puolustus on laatinut tammikuussa annetusta tuomiosta hovioikeuteen.

– Asia käsitellään vasta ensi syksynä, jolloin on vaara, että Seppänen joutuu aiheetta suorittamaan vankeusrangaistusta, Seppäsen puolustus oli todennut vapaaksilaskemispyynnössään.

Hovioikeus kuitenkin totesi tänään, ettei sillä ole ennen pääkäsittelyn toimittamista ja pääasian ratkaisemista edellytyksiä arvioida asiaa.

– Seppäsen vangittuna pitäminen ei ole asian laadun tai muiden henkilökohtaisten olosuhteidensa vuoksi kohtuutonta.

Seppänen on tuomittu kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, pahoinpitelystä, heitteillepanosta, parituksesta ja alkoholirikoksesta. Vakavimmat rikokset tapahtuivat humalaisen ryyppyporukan venereissuilla Viinijärvellä Pohjois-Karjalassa vuosina 2007-2014. 

Aiemmassa päätöksessään Itä-Suomen hovioikeus hyväksyi yksimielisesti Seppäsen vapauttamisen tutkintavankeudesta. Päätös kuitenkin tehtiin ennen kuin asia oli ollut esillä käräjillä ja pääosin siksi, ettei poliisi tuolloin esittänyt riittäviä perusteita vangitsemisvaatimuksen tueksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme