Mainos
Mainos

Sarjahukuttajaa ei päästetty vapaaksi – Hovioikeus: Vangittuna pitäminen ei kohtuutonta

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kontiolahtelaisen sarjahukuttaja Pekka Seppäsen vapaaksilaskemispyynnön. Hovioikeuden mukaan 14 vuoden 6 kuukauden vankeuteen käräjäoikeudessa tuomitun Seppäsen pitäminen vangittuna ei ole kohtuutonta.

Seppänen oli vaatinut vapauttamistaan siksi, että hän katsoo olevansa syytön. Hän on perustellut kantansa valituksessa, jonka puolustus on laatinut tammikuussa annetusta tuomiosta hovioikeuteen.

– Asia käsitellään vasta ensi syksynä, jolloin on vaara, että Seppänen joutuu aiheetta suorittamaan vankeusrangaistusta, Seppäsen puolustus oli todennut vapaaksilaskemispyynnössään.

Hovioikeus kuitenkin totesi tänään, ettei sillä ole ennen pääkäsittelyn toimittamista ja pääasian ratkaisemista edellytyksiä arvioida asiaa.

– Seppäsen vangittuna pitäminen ei ole asian laadun tai muiden henkilökohtaisten olosuhteidensa vuoksi kohtuutonta.

Seppänen on tuomittu kahdesta taposta, kolmesta tapon yrityksestä, törkeästä kuolemantuottamuksesta, pahoinpitelystä, heitteillepanosta, parituksesta ja alkoholirikoksesta. Vakavimmat rikokset tapahtuivat humalaisen ryyppyporukan venereissuilla Viinijärvellä Pohjois-Karjalassa vuosina 2007-2014. 

Aiemmassa päätöksessään Itä-Suomen hovioikeus hyväksyi yksimielisesti Seppäsen vapauttamisen tutkintavankeudesta. Päätös kuitenkin tehtiin ennen kuin asia oli ollut esillä käräjillä ja pääosin siksi, ettei poliisi tuolloin esittänyt riittäviä perusteita vangitsemisvaatimuksen tueksi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot