Mainos
Mainos

Hovioikeus hylkäsi vanhempien syytteet ympärileikkausjutussa

Helsingin hovioikeus on vapauttanut juutalaisvanhemmat syytteistä lapsensa ympärileikkauttamisessa.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut pariskunnan sakkoihin yllytyksestä törkeään pahoinpitelyyn, koska he veivät poikansa rabbille ympärileikattavaksi.

Hovioikeuden mielestä vanhempien tarkoituksena ei ollut aiheuttaa lapselleen kipua, vaan noudattaa juutalaista perinnettä. Lisäksi ympärileikkausta ei ole kielletty Suomen lailla.

Hovioikeus tukeutui korkeimman oikeuden aiempaan ratkaisuun, jossa se linjasi, ettei ympärileikkausta ole syytä pitää rangaistavana, jos toimenpide suoritetaan lääketieteellisesti asianmukaisesti ja käyttäen kivunlievitystä. Ennakkoratkaisussa ei myöskään hovioikeuden tulkinnan mukaan vaadita, että ympärileikkaajan tulisi olla aina lääkäri.

Hovioikeus katsoi, ettei ympärileikkauksessa käytetty nykyaikaista kivunlievitystä, vaikka se muuten tehtiin asianmukaisesti.

Oikeuden mielestä Israelista Suomeen muuttaneet vanhemmat ovat voineet kuitenkin perustellusti luottaa asiassa paikalliseen seurakuntaan ja ympärileikkauksen asianmukaisuuteen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme