Mainos
Mainos

Hovioikeus: Jari Aarnion rikoskumppanina tuomitun Malmin naisen kahta kuulustelua ei voida hyödyntää näyttönä

Helsingin hovioikeus asetti Aarnio-vyyhdissä kaksi Malmin naisen kuulustelua hyödyntämiskieltoon. Niitä ei siis saa käyttää oikeudenkäynnissä.

Aikanaan Helsingin käräjäoikeus oli hyväksynyt kaikki kuulustelut näytöksi. Kuulusteluissa Malmin nainen puhuu Jari Aarnion syyllisyyden päälle, kun taas oikeudessa nainen kiisti omat kertomuksensa.

Syytetyt olivat vaatineet Malmin naisen eli Mari Romanon kaikkien kuulustelujen asettamista hyödyntämiskieltoon, mutta hovioikeus päätyi kieltämään kahden käytön.

Huhtikuussa 2015 Romanon asianajaja oli humalassa, mutta kuulustelija jatkoi kuulustelua.

Toinen kielletty oli ns. Irish Coffee -kuulustelu, jossa sama keskusrikospoliisin poliisimies oli tarjonnut ravintolassa Romanolle alkoholia, jonka jälkeen hänet oli yllättäen viety kuulusteluun.

Erityisesti tässä kuulustelussa Romano kertoo Aarnion järjestäneen huumeita maahan.

Muihin Malmin naisen kuulusteluihin syyttäjät saavat hovioikeudessa ensi kesään saakka jatkuvassa käsittelyssä vedota. 

Käräjillä Romanon katsottiin vastanneen huumekontakteista Hollannissa ja myös huumeiden levityksestä. Hänet tuomittiin Aarnion rikoskumppanina 3 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen.

Sekä Aarnio että Romano kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Romanon kuulustelija on tuomittu virkarikoksesta sakkoihin. Hän muun muassa osti naiselle skootterin, antoi rahaa ja lähetteli hempeitä viestejä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme