Mainos
Mainos

Hovioikeus korotti murhia yrittäneen tuomiota

Kouvolan hovioikeus on korottanut Lahden Reppurinkadun tahallisen tulipalon tuomiota kahdeksasta vuodesta yhteentoista. HO:n mielestä Leevi Kaj Lindfors aiheutti viiden bensiinilitran avulla niin suuren vaaran, että alioikeus määräsi liian pienen rangaistuksen kahdesta murhan yrityksestä ja törkeästä tuhotyöstä.

Lindfors, 45, tuli elokuussa 2009 omilla avaimilla entisen avovaimonsa asuntoon, mistä hänet oli häädetty. Kun nainen ja hänen turvakseen lähtenyt mies pyysivät Lindforsia luovuttamaan avaimet ja poistumaan, tämä pirskotteli eteiseen ison kanisterillisen bensiiniä ja sytytti tulipalon.

HO:n mukaan oli sattumanvaraista, että asunnossa olleet pystyivät poistumaan parvekkeen ja keittiön ikkunan kautta. Nainen sai murtuman selkärankaansa ja mies elinikäiset vammat.

Konkreettista vaaraa aiheutui myös talon muille asukkaille, joista kuusi joutui sairaalaan.

HO hyväksyi käräjäoikeuden korvauslinjan: 37000 euroa murhayrityksen uhreille ja yli 90000 asunnon ja talon vahingoista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme