Mainos
Mainos

Hovioikeus korotti valelääkäri Esa Laihon tuomiota

Helsingin hovioikeus tuomitsi valelääkärinä toimineen Esa Laihon viideksi vuodeksi vankeuteen.

Laiho toimi lääkärinä vuosina 2001-2011 ilman lääkärin ammatin harjoittamiseen oikeuttavaa tutkintoa.

Helsingin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Laihon useista petoksista sekä kahdesta pahoinpitelystä yhteiseen 4 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Häntä syytettiin myös kahdesta taposta, mutta näiden osalta käräjäoikeus katsoi, että oli jäänyt näyttämättä Laihon toiminnallaan aiheuttaneen potilailleen kuoleman, vakavan sairauden tai hengenvaarallisen tilan.

Hovioikeuden mukaan Laiho on petosrikoksilla aiheuttanut asianomistajille yhteensä yli miljoonan euron vahingon. Hovioikeus hylkäsi myös toisen pahoinpitelysyytteen.

Hovioikeuden mukaan rangaistusta on kuitenkin korotettava Laihon syyllisyyteen ja hänen saamaansa erittäin huomattavaan oikeudettomaan taloudelliseen etuun nähden.

Hovioikeus tuomitsi Laihon viiden vuoden vankeuteen. Hänet määrättiin vangittavaksi heti.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot