Mainos
Mainos

Hovioikeus kovensi liivijengiläisten tuomioita

Helsingin hovioikeus on koventanut usean henkilön tuomiota niin sanotussa Bad Machine -jengijutussa.

Vantaan käräjäoikeus antoi huhtikuussa tuomion, jonka mukaan Bad Machine -jengiä ei ollut perustettu vakavien rikosten tekemistä varten. Hovioikeuden tänään antaman tuomion mukaan jengi on vakavien rikosten tekemiseen perustettu järjestäytynyt ryhmä.

Jengin toiminta oli tiivistä ja suunnitelmallista, sillä oli selvät selvät käskyvaltasuhteet ja sisäiset säännöt, voimakas kurinpitojärjestys sekä jäsenten välinen erillinen tehtävienjako, hovioikeus katsoo tuomiossaan.

Koska hovioikeus katsoi Bad Machninen olleen järjestäytynyt jengi, kovensi se usean vastaajan tuomiota. Kovimmat tuomiot vaihtelivat 3-4 vuoden välillä. Yhteensä vastaajia oli hovioikeudessa yksitoista.

Tuomiot tulivat muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta, veropetoksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme