Mainos
Mainos

Nainen vuosia vankina: Hovioikeus kovensi tuntuvasti romaninaisen kaappaajien vankeustuomioita

Turun hovioikeus on koventanut koko Suomea järkyttäneen romaninaisen kaappausjutun tuomioita.

Leif Lassi Rikhard Grönfors sai 5 vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Hänen tyttärensä tuomio on 4 vuotta vankeutta.

Pirkanmaan käräjäoikeus oli tuominnut maaliskuussa 2015 Grönforsille kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen. Tytär sai käräjäoikeudessa kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Hovioikeus katsoo, että erityisesti ihmiskaupparikoksen asianomistajalle aiheutettu kärsimys sekä se, että teko oli kestänyt yli neljä vuotta, tulee ottaa ankarammin huomioon rangaistuksien mittaamisessa kuin käräjäoikeus on tehnyt. Myös asianomistajan nuori ikä on otettava rangaistusta mitattaessa huomioon

Tuomitut pitivät nuorta romaninaista vallassaan vapusta 2010 marraskuun loppuun 2014 eli neljä vuotta ja seitsemän kuukautta. Naista pahoinpideltiin ja hänet pakotettiin mm. luopumaan ehkäisystä ja synnyttämään neljä lasta, joista saatavia lapsilisiä käytettiin elämiseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme