Mainos
Mainos

Hovioikeus: Kummola-kirjan saa julkaista

Hovioikeus on päätynyt samalle kannalle kuin käräjäoikeus Kalervo Kummolasta kertovasta kirjasta syntyneessä julkaisukiistassa.

Helsingin hovioikeus hylkäsi Kummolan ja Suomen Jääkiekkoliiton hakemuksen kieltää Pentti Sainion kirjoittaman kirjan julkaisu, myynti ja jakelu.

Kummola ja liitto katsoivat, että ennakkotietojen perusteella Into Kustannuksen julkaisema Kummolan kääntöpiiri-kirja saattaa sisältää tekstiä, joka täyttäisi kunnianloukkausrikoksen tunnusmerkistön, loukkaisi Kummolan yksityisyyttä ja paljastaisi liikesalaisuuksia. Tällä perusteella kirjan julkaisu olisi heidän mukaansa kiellettävä.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että hakemuksen hyväksyminen olisi ollut perustuslaissa mainitun ennakkosensuurin kiellon vastaista, eikä kiellon antaminen siten ollut mahdollista.

Hovioikeuden mukaan se, täyttääkö kirjan sisältö jonkin rikoksen tunnusmerkit, tulee ratkaista julkaisun jälkeen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot