Mainos
Mainos

Hovioikeus kumosi TeliaSoneran maksut pohjoissavolaisille kunnille

Yhteensä 13 pohjoissavolaista kuntaa, kuntayhtymää ja yhtiötä joutuu maksamaan TeliaSoneralle yhteensä 1,2 miljoonaa euroa korvauksia saamatta jääneistä eduista ja oikeudenkäyntikuluista, linjaa Itä-Suomen hovioikeus.

Näin TeliaSonera välttää miljoonaluokan kulut, jotka olisivat seuranneet Pohjois-Savon käräjäoikeuden päinvastaisesta päätöksestä.

TeliaSoneran ja yhteisöjen kiista koski hankintasopimuksen purkamista, josta on kiistelty jo vuodesta 2010. Hovissa nyt hävinneet osapuolet vaativat vahingonkorvauksia sopimusrikkomuksesta.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että TeliaSonera oli esimerkiksi korjannut tai alkanut korjata virheitä esimerkiksi puhelujen ohjautumisissa väärin ja kuuluvuusongelmissa.

Hovioikeuden mukaan yhteisöt eivät voineet purkaa sopimusta korjatuksi tulleiden virheiden perusteella, koska ne olivat sopimusaikana hyväksyneet suorituksen korjaamisen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme