Mainos
Mainos

Hovioikeus: Paperimiehiä sai lomauttaa valikoiden

Metsäyhtiö UPM ei rikkonut lakia, kun se lomautti valikoiden henkilöstöään Kajaanin paperitehtaan viimeisinä toimintakuukausina neljä vuotta sitten. Itä-Suomen hovioikeus päätyi asiassa samaan tulokseen kuin Kainuun käräjäoikeus viime vuoden keväällä.

Ennen tehtaan sulkemista joulukuussa 2008 yksi paperikoneista oli pysäyksissä 10 kuukauden ajan. Kainuun käräjäoikeuden mukaan lakia ei rikottu, vaikka lomautettavia valittiin myös toiminnassa olleilta paperikoneilta.

Oikeus katsoi, että työnantajalla oli oikeus valita lomautettavat koko tehtaan henkilöstön joukosta. Lomautusten kohdentaminen tiettyihin henkilöihin tasapitkien vuorolomautusten sijaan ei ollut työsopimuslain mukaista epätasapuolista kohtelua.

Korvauksia lomautuksistaan hakeneet 14 Paperiliiton jäsentä joutuvat korvaamaan entiselle työnantajalleen oikeudenkäyntikuluja yhteensä yli 30000 euroa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme