Mainos
Mainos

Hovioikeus piti tuomion ennallaan Oulun murhassa – 70 veitseniskua jatkoille kutsuneeseen puolustuskyvyttömään mieheen

Hovioikeus piti voimassa parikymppisen miehen elinkautisen vankeustuomion murhasta. Marko Armas Ilmari Määtän saama elinkautinen vankeusrangaistus pysyi voimassa.

Uhri oli lokakuussa 2015 saanut neljän hengen seurueelta kyydin kaupungilta, ja päättänyt kutsua nämä jatkoille kotiinsa. Uhrin sammuttua kolme seurueen jäsentä anasti asunnosta tavaraa ja jättivät uhrin poistuessaan kaksin tuomitun miehen kanssa.

Vuonna 1995-syntynyt mies oli surmannut humalatilansa vuoksi puolustuskyvyttömän miehen lyöden tätä leipäveitsellä ja rikkoutuneella viinapullolla rintakehälle, kaulaan ja muualle vartaloon noin 90 kertaa. Näistä erikokoisia pisto- ja viiltohaavoja oli 70. Merkittävimmät kuolemaan johtaneista haavoista olivat kohdistuneet rintakehälle ja sydämeen, kaulan verisuoniin sekä rintaonteloon ja keuhkoon.

Vaati tuomiota muutettavaksi tapoksi

Tuomittu mies oli vaatinut tuomiota muutettavaksi tapoksi, koska oli väittämänsä mukaan tehnyt teon yllättävässä kiihtymystilassa hallitsemattomasti, ollen alkoholin ja lääkkeiden vuoksi psykoosiin verrattavassa tilassa. Hänen mukaansa hänellä ei ollut sitkeää surmaamispyrkimystä eikä hänellä ei ollut motiivia tappaa entuudestaan tuntematonta miestä.

Hän väitti tapauksessa olleen myös kamppailutilanne ja vetosi mielentilalausunnon viitteisiin alentuneesta syyntakeisuudesta. Lausunto oli kuitenkin todennut tämän syyntakeiseksi.

Tuomiosta voi vielä pyytää valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme