Mainos
Mainos

Hovioikeus vapauttaa Kumpulan kidutusmurhasta tuomitun

Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa kesällä 2001 tapahtuneesta ns. Kumpulan kidutusmurhasta tuomitun miehen. Mies vapautuu lokakuussa 2015.

Nykyisin 36-vuotias mies on nyt istunut elinkautista 13,5 vuotta.

Mies pahoinpiteli ja kidutti 18-vuotiasta opiskelijaa asunnossa Limingantiellä Helsingissä. Opiskelijan kuolemaan johtanut julma teko kesti ainakin kaksi tuntia. Teon taustalla olivat huumevelat.

Mukana teossa oli myös toinen mies, joka myös sai elinkautisen. Hovioikeus päätti aiemmin syksyllä vapauttaa hänet helmikuussa 2015.

Hovioikeus totesi, että elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtaneiden tekojen jälkeen hakija ei ole syyllistynyt rikoksiin. Vapauttamista puolsi myös se, että mies on suorittanut vankeusrangaistustaan ilman vakavia kurinpitorikkomuksia. Hänen rangaistusajan suunnitelmansa on edennyt, ja hän on vankilassa muun muassa suorittanut lukion.

Hovioikeuden mukaan vapauttamista puoltavat seikat olivat painavampia kuin elinkautiseen vankeusrangaistukseen johtaneen teon erityinen moitittavuus.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme