Mainos
Mainos

Aarniota epäillään kahdesta uudesta rikoksesta

Helsingin huumepoliisin hyllytettyä päällikköä Jari Aarniota epäillään nyt myös törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä.

Rikoksen epäillään tapahtuneen toissa vuoden helmikuun ja viime vuoden kevään välisenä aikana. Asia selviää Helsingin käräjäoikeuden toimittamista diaaritiedoista.  

Lisäksi uutena epäiltynä tekona on törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, jonka osalta tekoaika ajoittuu toissa vuoden helmikuusta saman vuoden syyskuulle. Molempien uusien epäiltyjen rikosten tekopaikkana on Helsinki.  

Aarnio-jutun tutkinnanjohto ei vielä kommentoi uusien epäilyjen sisältöä.  

Aarnioon yhdistettyä ja entisenä rikollispomona tunnettua miestä puolestaan epäillään avunannosta törkeään todistusaineiston vääristelemiseen.  

Helsingin käräjäoikeus käsittelee Aarnioon ja entiseen rikollispomoon liittyviä vangitsemiskysymyksiä tänään iltapäivällä.  

Syyttäjät ovat myös hakeneet oikeudelta kolmen kuukauden lisäaikaa syyteharkinnalle, joten myös tämä asia on esillä istunnossa.  Aarniota koskeva esitutkinta on vielä kesken.

Aarnio on ollut tutkintavankeudessa marraskuusta. Häntä epäillään 26 rikoksesta - muun muassa lahjus- ja huumerikoksista. Lahjusepäilyt liittyvät seurantalaiteyhtiö Trevociin. Aarnion epäillään olleen myös mukana järjestelemässä useiden satojen hasiskilojen maahantuontia ja levitystä.  Hän on kiistänyt syyllisyytensä.  

Hänen asianajajansa Riitta Leppiniemen mukaan huumerikosjutun näyttö nojaa teletietoihin, mutta Aarnion mukaan viestitykset ovat olleet huumerikosyksikön tavanomaista toimintaa ja niille on luonnollinen selitys.  

Aarnio kiistää myös lahjusepäilyt perusteettomina. Aarnio on kertonut, ettei hänellä ole ollut mitään roolia Trevocissa eikä hän ole ollut päättämässä laitteiden hankinnoista Helsingin poliisissa.

  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme