Mainos
Mainos

Ilja Janitskin vangittiin epäiltynä muun muassa törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja rahankeräysrikoksista

Ilja Janitskin, joka on tullut tunnetuksi erityisesti MV-lehti-nimisen julkaisun perustajana, on vangittu tänään Helsingin käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä lukuisista rikoksista.

Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräys- ja rahapelirikoksista, kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksista, tekijänoikeusrikoksista ja törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Epäiltyjä rikoksia on yhteensä 12 ja ne ovat tapahtuneet vuosina 2015–2017. Tapauksen syytteennoston määräpäivä on 31. toukokuuta.

Janitskin vältteli vangitsemisvaatimusta pitkään, oleskellen muun muassa Espanjassa ja Andossasta, josta hänet lopulta luovutettiin Suomeen. Janitskin oli jo aiemmin vangittu poissaolevana epäillyistä rikoksista.

Mediaa ei päästetty seuraamaan vangitsemisoikeudenkäynnin kulkua.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot