Mainos
Mainos

HS ja IS: Lääkäreitäkin epäiltynä virkarikoksesta Vilja Eerikan tapauksessa

Yhteensä yhdeksää lääkäriä ja terveydenhoitajaa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta kaksi vuotta sitten kuolleen 8-vuotiaan Vilja Eerikan tapauksessa.

Epäilyistä kertoi ensin Helsingin Sanomat. MTV Uutiset kertoi jo marraskuussa, että poliisi tutkii hoitajien ja lääkärien osuutta Vilja Eerikan kohtaloon.

– Kaikki uudet epäillyt ovat terveydenhuollon puolelta, kertoo kihlakunnansyyttäjä Tuire Tamminiemi.

Epäillyt ovat Ilta-Sanomien mukaan kiistäneet esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen. Tapahtumien kulusta ei ole ollut epäselvyyttä, enemmänkin vastuukysymyksistä, tahallisuudesta ja virkailijoiden velvoitteista tapauksessa.

Syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta uhkaa lisäksi kolmea sosiaaliviraston työntekijää. Vilja Eerikasta tehtiin kaikkiaan 11 lastensuojeluilmoitusta, mutta ne eivät lasta pelastaneet.

Ilta-Sanomien mukaan rikoksista ei epäillä Vilja Eerikan opettajia eikä tytön ja hänen äitinsä tapaamispaikan henkilökuntaa.

Korkein oikeus kertoi helmikuussa hylänneensä Vilja Eerikan murhasta elinkautiseen tuomittujen Touko Päiviö Tarkin, 36, ja Sirpa Helena Laamasen, 49, valituslupahakemuksen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme