Mainos
Mainos

HS: Miestä syytettiin raiskauksesta - oikeus vapautti unihäiriöön vedoten

Ruotsissa oikeus vapautti syyskuussa miehen, jota syytettiin seksuaalisen väkivallan tekemisestä naiselle. Mies vapautettiin, koska hän toimi oikeuden mukaan nukkuessaan eikä tiedostanut tekemisiään, kirjoittaa Helsingin Sanomat ruotsalaislehti Dagens Juridikiin viitaten.

Mies nukkui samassa sängyssä naisen kanssa, mutta heillä oli omat peitot. Helsingin Sanomat kertoo, että nainen heräsi, kun mies teki hänelle seksuaalista väkivaltaa. Poliisin saapuessa paikalle mies oli täydessä unessa.

Miehen puolesta oikeudessa todistivat hänen entinen naisystävänsä ja hänen äitinsä. Molempien mukaan mies kärsi unihäiriöistä.

Helsingin Sanomat on haastatellut unihäiriöihin erikoistunutta neurologi Markku Partista, joka pitää tapausta mahdollisena.

- Maailmalla on kuvattu 18–20 tapausta, joista 70 prosentissa seksiä yrittänyt mies on vapautettu syytteistä sexsomnian vuoksi, Partinen sanoo Helsingin Sanomissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme