Mainos
Mainos

HS: Outokummun rikostutkinta laajenee rahanpesuun

Teräsyhtiö Outokummun idänkauppaa koskeva rikostutkinta laajenee Helsingin Sanomien tietojen mukaan rahanpesuun. Rahanpesuepäily koskee osaa Outokumpu Stainlessin kahdeksasta työntekijästä, joita on esitutkinnassa epäilty törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Syyttäjä Malla Sunell vahvistaa pyytäneensä tullilta lisätutkintaa, mutta ei tarkenna lehdessä sen syytä. Tulli epäilee Outokummun teettäneen huolintayritys Saimaa Linesissä väärennettyjä vientiasiakirjoja. Tullin mukaan Outokumpu on lisäksi väärentänyt kirjanpitoa rikosten peittämiseksi.

Outokummun Venäjän-viennissä on tullin mukaan käyty kauppaa veroparatiiseihin rekisteröityjen yritysten kanssa, joista osaa ei tullin mukaan ole olemassakaan.

Tulli siirsi asian syyteharkintaan viime vuonna.

Outokumpu, Saimaa Lines ja epäillyt ovat kiistäneet esitutkinnassa syyllisyytensä. Outokummun lakiasiainjohtaja Matti Louhija sanoo lehdessä, että heidän selvityksissään ei ole tullut esille epäilyjä rahanpesusta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme