Mainos
Mainos

HS: Poliisi epäilee toimittajan yllyttäneen Lahden kaapumiestä Suomen lipun häpäisyyn

Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen edustalla viime syyskuussa järjestetyn mielenilmauksen poliisitutkinta on nyt loppusuoralla. Tutkinnassa on käynyt kuitenkin ilmi erikoisempi rikosepäily. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Rasistisessa mielenilmauksessa yksi mielenosoittajista oli pukeutunut valkoisesta lakanasta tekemäänsä kaapuun ja laittanut päähänsä valkoista ylivaltaa kannattava Ku Klux Klan -järjestön käyttämän hupun.

Henkilöä epäillään Suomen lipun häpäisemisen lisäksi laittomasta naamioitumisesta ja julkisesta kehottamisesta rikokseen.

Mielenosoittajat olivat tulleet vastaanottokeskukseen ennen kuin sinne tuotiin turvapaikanhakijoita bussilla. Myös toimittajia oli ollut paikalla ennen bussin saapumista.

Tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen kertoo kuitenkin, että Hennalassa paikalla olleen toimittajan epäillään kehottaneen lakanaan pukeutunutta miestä pitämään kädessään Suomen lippua kuvaamistilanteessa.

– Hänellä ei ole kauaa ollut lippu kädessä, Kiiskinen kerto HS:lle.

19-vuotiaalla miehellä ei kuitenkaan ollut kaapua päällään, kun turvapaikanhakijoiden bussi saapui paikalle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme