Mainos
Mainos

HS: Poliisi selvittänyt raiskauksia tehokkaimmin Oulussa ja huonoimmin Lahdessa

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan poliisi on viime vuosina selvittänyt suurista kaupungeista parhaiten raiskausrikoksia Oulussa. Huonoin raiskausten selvitysprosentti oli Lahdessa, jossa yli puolet kirjatuista raiskausrikoksista jää selvittämättä.

– Jos selvitysprosentti on 49, niin eihän se ole hyvä, sanoo HS:ssa Hämeen poliisin apulaispäällikkö Tero Seppänen.

Seppäsen mukaan tuloksissa näkyy, että laitoksella on ollut henkilökunnassa iso vaihtuvuus.

Selvityksessä on tarkkailtu vuosia 2014–2016. Tiedot perustuvat Poliisiammattikorkeakoulun ja Tilastokeskuksen tilastoihin. Viime vuoden osalta tiedot ovat vielä alustavia. Rikosten selviämisellä tarkoitetaan sitä, että poliisi on siirtänyt tapauksen syyteharkintaan. Vain osa tapauksista johtaa tuomioon.

Selvityksen kaupungeista Oulun (85,4) lisäksi hyvä selvitysprosentti oli Jyväskylällä (84,3) ja Kouvolalla (84,2). Oulussa tapauksia oli kolmen vuoden aikana 96.

– Olemme pyrkineet käyttämään aikaisempaa tehokkaammin pakkokeinoja. Se tarkoittaa sitä, että haemme epäiltyjä vangittaviksi, teemme kotietsintöjä ja haemme muuta näyttöä rikoksista pakkokeinojen avulla, perustelee tulosta Helsingin Sanomille Oulun poliisilaitoksen komisario Petri Savela.

Helsingissä tapauksia oli 478, joista selvitettiin 57,1 prosenttia. Koko maassa raiskausten selvitysprosentti oli 67,9.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot