Mainos
Mainos

Kaksi puukotti itseään Eduskuntatalon edessä Helsingissä

Helsingissä eduskuntatalon edessä kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä on puukottanut itseään, kertoo eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola.

Haavoittuneet on jo toimitettu ambulanssilla hoitoon. Savolan mukaan ainakaan tiedossa ei ole, että henkilöt olisivat uhanneet ohikulkijoita.

– He tekivät sen ihan itselleen, Savola sanoo.

Helsingin poliisi puolestaan tviittaa, että kaksi henkilöä on todennäköisesti puukottanut itseään vatsaan. Poliisin mukaan tapausta tutkitaan eikä sivullisille ole vaaraa.

Savolan mukaan tapahtuneesta ei tullut eduskuntaan etukäteen vihjettä tai varoitusta. Myöskään motiivista ei tuoreeltaan ollut tietoa.

Tapaus sattui noin yhdeltä iltapäivällä. Paikalla ollut STT:n kuvaaja kertoo, että paikalle hälytettiin ainakin kolme poliisiautoa ja kaksi ambulanssia. Myös kansanedustajia tuli ulos valtiosalista seuraamaan tilannetta, joka oli kuitenkin nopeasti ohi.

Poiisin mukaan puukotuksella ei tämänhetkisen tiedon valossa näytä olevan yhteyttä läheisellä Kansalaistorilla samaan aikaan käynnissäolleeseen kurdien mielenosoitukseen.


Ei muutoksia eduskunnan turvallisuusjärjestelyihin

Tämänpäiväinen puukotus ei Savolan mukaan todennäköisesti aiheuta muutoksia eduskunnan turvallisuusjärjestelyissä.

– Tämän takia ei tapahdu mitään suoranaista konkreettista, koska he tulivat tekemään itselleen pahaa. He eivät aiheuttaneet vaaraa kenellekään ulkopuoliselle ja näyttää, etteivät he halunneetkaan aiheuttaa vaaraa.

Savola ei pidä todennäköisenä, että tapauksen takia pääsyä Eduskuntatalon portaille rajoitettaisiin.

– En pidä sitä kovinkaan todennäköisenä. Tämä on kuitenkin yksittäinen mielenilmaus. Tämä pohdinta avoimmuuden ja turvallisuuden kytkemisestä yhteen on tietysti aina edessä.
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme